Idrottens Dag 2018

SKATECAFE.se under september månad med och arrangerar Idrottens Dag med skateskola.subsurfers.se för flera tusen deltagare och cyklar då ut med SKATECAFE-vagnen full med fler hundra kilo utrustning.

Idrottens Dag arrangeras på Farsta IP (19/9) och Järva Husby Idrottshall (26/9). Under dessa dagar hjälper våra coacher till med grunderna, då oftast 99% inte ens vet hur man står på en bräda för att hitta balansen och kunna ta det till första manövern eller tricket.

Idrottens Dag handlar mycket om att ungdomar skall hitta sin sport eller med fördel sporter. Statistik visar att barn börjar tidigare med sina sporter, men också slutar tidigare, vid ca 11 års ålder. Kraven på barnen har ökat, både att de måste prestera och välja en sport att fokusera på. Detta vill idrottsvärlden nu ändra på. Det måste bli okej att hålla på med flera sporter och man skall kunna börja med en sport vid vilken ålder som helst. Till årets Idrottens Dagar har de bjudit in pensionärer, vilket också är en ny satsning från Riksidrottsförbundet.

Skateboard har alltid varit en sport som man kan hålla på med när man vill och här finns det ingen som ställer krav på att du ska åka endast skateboard. Det spelar heller ingen roll vid vilken ålder du börjar att åka. I regel finns inte ens tränare i skateboard, men skateskola.subsurfers.se erbjuder det i alla fall i form av coacher, för att komma igång rätt innan man tröttnar för att det kanske blev för svårt. Vi hjälper också med att hitta rätt utrustning eller komma igång med de första tricken. Skateskolan är samtidigt ett sätt för föreningen Sub Surfers att få till fler medlemmar, vilket i förlängningen innebär att vi kan få fler skateboardparker byggda eller aktiviteter som skateskola att hända.

Genom att blimedlem.subsurfers.se 40/100 kr per år inkl olycksfallsförsäkring, ger du dig själv som åkare ditt stöd!

Om du är intresserad av att vi kommer till just din skola eller event, hör av er till 0735459100.