Lite info om föreningen!

Föreningen Stockholm Suburban Surfers kallad Sub Surfers bildades 1984 efter att Huddinge Bräd Army beslutades att flyttas till Stockholm Stad.

Målet var att få till en ramp i stan och på sikt en inomhuspark och vi ville lyckas med detta inom 10 år. Vi fick fotbollsplanen nedanför Folksamhuset i Skanstull att bygga på och det blev en miniramp som start. Under tiden försökte vi få bygga under bron i Rålis, men det var tvärstopp från alla håll på den tiden. Dock så fick Ants Neo till att Neohallen byggdes 1994 i Fryshusets (Cold Stores, Danvikstull), så målet blev uppfyllt och nya visioner jobbades det inte fram. Vi var så nöjda med att kunna åka året runt inomhus. Ants och Indrik Vellet arrangerade även snowboard på studsmatta och till det ett antal resor, camps och tävlingar i fjällen.

På slutet av 90-talet började Ants med vänner igen engagera sig och arrangera och det blev ett event som blev kallad ”Highvalley Classic & Festival”. Man kan säga att konceptet var att samla vänner att åka med i den glasfiberpipe som Ants hittade på baksidan av Högdalstoppen. Till det körde vi även ett longboard-race och grillade. Till slut blev det en stor folkfest med uppemot 2000 deltagare, 10 band som spelade, DJ, matstationer, sponsorer, teve, branschen engagerad på plats osv. Vi hann köra detta 10 ggr under 10 år. Detta blev startskottet för projektet Highvalley Skatepark på Högdalstoppen, som sedan flyttades ner i dalen, för att slutligen flyttas nedanför Högdalen Centrum som ”Highvalley Skateworld”. Projektet var dock trögt att driva, så föreningens engagerade fick istället till andra projekt som Björns Trädgård (Johan Sandström, 2005), Nytorp Skatepark Skogås (Tomas Wikström, 2009) Deep Valley Skatepark Sollentuna (Mikael Valier, 2010), Åkersberga Skatepark (Ants Neo, 2011),  Gustavsberg Skatepark (Johan, Ants, 2011), Rålis Skatepark (Ants, Denis Sopovic, Johan, Mikael) och Highvalley Skateworld (Ants, Johan, Tomas, Fredrik, Denis, Mikael, Indrik, Bea, Robin mm, 2012).

I nutid fortsatte vi med följande projekt (uppdateras snart…)

Genom att blimedlem.subsurfers.se stödjer man vårt arbete att få till fler skateboardparker i Stockholm samt andra aktiviteter och projekt. Vi har nu också samlat skateskola.subsurfers.se under konceptet med SKATECAFÈ för att nå ut på lite annat sätt och skapa förutsättningar lokalt där vi kör det.